jueves, 15 de enero de 2015

Espinagades.

Sant Antoni i el Dimoni jugaven a 31 ... arriba Sant Antoni i amb ell les espinagades,els fogarons, el butifarro, la llonganissa...

Ingredients:

- per a la pasta:

  • 1kg de farina fluixa
  • 105 gr de saïm
  • 280 gr d'aigua.
  • 150 gr d'oli d'oliva.
  • Un polsim de sal.

- per el farciment:
  • 300 gr de col.
  • 1 porro.
  • 150 gr de espinacs.
  • 4 cebes tendres.
  • 1 ceba gran.
  • Un poc de julivert.
  • 350 gr de llom de porc.
  • sal.
  • pebre bo.
  • Pebre bord, Tap de corti


Elaboració:

Començam per la pasta, ho mesclam tot amb les mans, una vegada que tinguem una massa homogènia la posam a la nevera amb paper film, ha de reposar 24 hores.

Mentrestant tallam tota la verdura a quadrats petits, si tallau la verdura el mateix dia que fenguem la massa es millor no trempar o assaonar la verdura fins al moment que l'hagem de muntar les espinagades.

Quan la massa hagi reposat, posam un poc de farina damunt la superfície que haguem de treballar, i l'estiram la pasta fins que quedi prima. Tallam un rectangles de la mida que volgueu, jo vos recomano que el rectangles que talleu sigui més be grans, posam el farciment per damunt la massa, la tapam com diu la tradició. Primer el costats horitzontals i després verticals.
La posam al forn a foc alt, durant 30-40 minuts. Jo he deixat 25 minuts en un primera cocció, i després 5-10 minuts de grill per què agafi un poc de color.


No hay comentarios:

Publicar un comentario