domingo, 30 de noviembre de 2014

Pastís de xocolata amarg amb confitura de maduixes

Ingredients:

Per a la massa de la coca:

  • 250 gr de sucre.
  • 250 gr de farina fluixa.
  • 250 gr d'oli de gira-sol.
  • 250 gr d'ous.
  • Un sobre de llevat en pols.
  • Mantega per untar el motlle.
  • Un polsim de sal.


Per a la cobertura:

  • 150 gr de xocolata negre per fondre.
  • Una cullaredeta de crema de formatge.
  • Un poquet de xocolata blanca per decorar.

Per el farciment:

  • Confitura de maduixa .
Per el almívar:
  • 200 gr d'aigua.
  • 150 de sucre.
  • Un poquet de anís dolç.
  • Aroma (un tros de beina de vainilla, un poc de canyella...)

Elaboració:

Primer començam amb la coca. Es mescla la farina amb el llevat en pols i es tamisa, dins un bol hi mesclam el sucre i la farina juntament amb la llevat. Quan  tenim tots els ingredients les mesclats i afegim els ous un a un, a continuació afegim l'oli, ho remenam amb unes varilles fins aconseguir una massa homogènia.
Untam el motlle amb la mantega, li espolvoretjam un poc de farina.i la posam al forn durant uns 15/30 minuts a foc mitja. Be, això depen de cada forn.


Per l'almívar, posam l'aigua, la sucre, l'anis i l'aroma dins d'una olla o paella i la posam al foc, deixam que es dissolgui el sucre quan s'hagi fos el deixam a part.


Per a la cobertura, posam a fondre la xocolata negre al bany maria, mentre tenim la xocolata negre a fondre posam a fondre la xocolata blanca.
Quan la xocolata negre està fosa hi posam un poc de crema de formatge, i remenam fins aconseguir una massa homogènia. La xocolata blanca la reservam.


Per muntar el pastís: dividim la coca amb dues parts (horitzontal) banyam les dues parts amb l'almívar  amb un pinzell, quan estigui ben banyat li posam la confitura de maduixa, i tornam a juntar els dos trossos . Quan la coca esta muntada hi afegim la cobertura de xocolata negre per damunt (intentam que quedi ben anivellada). I finalment hi posam la xocolata blanca per decorar. Aquí es l'hora de posar imaginació i creativitat.


Observació: aquest pastis està fet amb molta il·lusió, per que l'he creat per l'aniversari del meu germà i esper que vos agradi la meva presentació.

2 comentarios:

  1. quina pinta!!!Jo faig els anys per Febrer. Me va bé aquesta presentació , Només cal que canviis 3 lletres del nom:Marita

    ResponderEliminar